PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt is lyrisch over Madueke: ‘Heeft een gift’

PSV-trainer Roger Schmidt is lyrisch over Nona Madueke. Gisteren wonnen de Eindhovenaren met 0-5 van Vitesse en de Engelse buitenspeler was de grote man. En dat terwijl hij pas net terug is van een blessure.

“Hij is een top-topspeler. Een heel groot talent”, zegt Schmidt bij ESPN. “Ik ben heel blij voor hem. Hij was van slag na zijn blessure, maar hij heeft hard gevochten en nu de beloning gekregen. We hebben aan het begin van het seizoen gezien hoe goed hij was in de Champions League en tegen Ajax in de Supercup. Als je op dat niveau kunt presteren, dan laat dat zien dat je een toptalent bent.”

“Het is zonde dat hij een paar keer was uitgeschakeld met een spierblessure. Als Noni de laatste zes, zeven maanden fit was gebleven, was hij nog verder geweest in zijn ontwikkeling”, gaat Schmidt verder. “Maar nu is hij terug en is hij gelukkig. We zijn heel blij dat hij er weer bij is. We zorgen goed voor hem. Hij speelde nu zestig minuten. Hij staat er goed voor, is positief en er is geen risico.”

De Duitser steekt ook in gesprek met Voetbal International de loftrompet over Madueke. “Hij heeft de potentie om buitengewoon goed te zijn. Noni is zo snel, zo dynamisch. Dat is een gift. Zijn hele lichaam is een gift. Hij kan overal het verschil maken. Ook in topwedstrijden. Veel spelers hebben tijd nodig om in het ritme te geraken, maar Madueke staat er direct. Dat is niet iets normaals. Hij was geweldig.”

De terugkeer van Madueke lijkt hand in hand te gaan met de betere prestaties van PSV, maar Schmidt wil niet zeggen dat hij nu zijn ideale formatie heeft gevonden. “Dat is te simpel gedacht. Het hangt af van de vorm van de spelers. Er is niet één beste team. Dat kan iedere week anders zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.