PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ben blij dat ik niet tégen Noni Madueke moet spelen’

Noni Madueke is terug bij PSV na een blessure en heeft direct van zich laten spreken. In het met 0-5 gewonnen duel tegen Vitesse pakte hij uit met twee assists en was hij één van de uitblinkers. Mauro Júnior is onder de indruk van de jonge Engelsman, die op trainingen sinds kort zijn directe tegenstander is.

“Ik ben pas twee maanden geleden een linksback geworden. En dan is het niet gemakkelijk om tegen Noni te spelen”, laat de Braziliaan weten aan De Telegraaf. “Hij heeft heel veel kwaliteiten in de één-tegen-éénsituaties. Hij is een van de beste spelers, waar ik tegen heb gespeeld op deze positie. Hij is sterk, explosief op de eerste meters, heeft een goede dribbel en kan zowel links als rechts om je heen. Het is moeilijk om hem af te stoppen. Maar ik moet zorgen, dat ik beter word. Dat kan door tegen de allerbeste tegenstanders te spelen.”

Mauro scoorde in Arnhem in tegenstelling tot Madueke, terwijl laatstgenoemde zich wel ontpopte tot grote uitblinker. De Zuid-Amerikaan prijst het jonge talent dat hij er al snel weer staat na blessureleed. “Madueke is een topspeler. Hij is in een goede vorm. Ik heb veel waardering voor de manier waarop hij werkt voor het team. Na zijn lange blessure wordt hij elke dag beter op de training. Ik ben heel blij om zo’n speler in ons team te hebben. En ik ben blij dat ik niet tégen hem hoef te spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.