PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Bert van Marwijk ontslagen als bondscoach van de VAE

Bert van Marwijk is niet langer de bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De reden zou zijn een verschil van inzicht met de bond.

Voetbal International schrijft: “Van Marwijk was sinds december 2020 de bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij ook tussen maart 2019 en december 2019 de leiding had over de nationale ploeg. Hij moest de WK-droom van het land vormgeven en plaatsing voor het eindtoernooi in Qatar afdwingen. Daar is nog uitzicht op, maar als de Verenigde Arabische Emiraten het WK haalt dan zal dat zonder Van Marwijk zijn.”

De teller van Van Marwijk bij de Emiraten stond pas op negentien interlands en dat aantal gaat dus niet meer stijgen. “Het team staat momenteel derde in Groep A van de derde kwalificatiefase in Azië, een plek die aan het einde van de groepsfase recht geeft op deelname aan de play-offs voor een WK-ticket.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.