PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Xavi gaat voor droomvoorhoede zonder Memphis’

FC Barcelona-trainer Xavi heeft de clubleiding laten weten prioriteit te maken van de komst van Erling Haaland. En dit zou slechte gevolgen hebben voor Memphis Depay.

Barca werkt volgens SPORT aan een scenario waarin Ansu Fati, Haaland en Ferran Torres de voorhoedespelers zijn. Aangezien Xavi in januari Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang naar Catalonië zijn gekomen, heeft een mogelijke komst van Haaland gevolgen voor de aanvallers die al langer bij Barcelona spelen.

Inclusief Memphis, Luuk de Jong en Martin Braithwaite beschikt Barça in dat geval exclusief de vertrekkende Ousmane Dembélé over acht aanvallers. Dat is volgens Xavi te veel, waardoor de twee Nederlanders en Braithwaite op de transferlijst mogen. Volgens SPORT heeft de Barcelona-trainer twee argumenten om Memphis van de hand te doen. De eerste reden is zijn contract, dat doorloopt tot medio 2023. Wanneer de Oranje-international komende zomer verkocht wordt, kunnen de Catalanen nog aan hem verdienen. De andere reden zou zijn dat Memphis het positiespel van Barcelona niet beheerst zoals Xavi dat graag zou willen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.