PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt en Gakpo lyrisch over Madueke: ‘Dat doet wat’

PSV wist gisteren in de beker met 4-0 te winnen van NAC Breda. En Noni Madueke was de grote man bij de Eindhovenaren. Ze hadden wat goed te maken na de twee nederlagen tegen Ajax en AZ.

“We hebben een goede reactie getoond na de teleurstelling van zaterdag. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en veel kansen gecreëerd”, oordeelde Schmidt in gesprek met ESPN. “We hadden natuurlijk meer kunnen scoren. Maar ik ben zeer te spreken dat we tot het einde gedisciplineerd en gemotiveerd zijn gebleven. Ook met de uitvoering van de tactiek.”

Schmidt was ‘heel blij met de reactie van het team’. Tegen NAC liep het beter dan de afgelopen weken. “Al vond ik het toen ook niet heel erg slecht. Maar om kampioen te kunnen worden zul je op topniveau moeten spelen en dat waren we zeker zaterdag niet. Vandaag was die intensiteit er wel bij alle spelers. Dat is het grote verschil.”

De PSV-trainer genoot ontzettend van de comeback van Noni Madueke, die meteen zijn waarde onderstreepte. “We zijn erg blij dat hij weer terug is. Hij liet meteen weer zien dat hij een heel goede voetballer is”, jubelt Schmidt. “Hij heeft wapens en creëert kansen. We hebben de afgelopen weken en maanden veel spelers moeten missen, maar ze zijn nu allemaal weer terug. Dat is alleen maar goed voor het team.”

Ook Cody Gakpo genoot van de rentree van Madueke. “Ik ben trots op hem. Het was moeilijk. Hij is nog jong en dan twee keer achter elkaar dezelfde blessure. Dat doet wat met een persoon”, aldus de steraanvaller van PSV. “Ik ben blij dat hij het goed heeft gedaan en ben vooral trots op hem. Dat heb ik hem ook verteld. Er speelde ook nog wel wat anders, maar dat is privé. Ik ben blij dat hij dat goed heeft opgepakt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.