PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Frank Arnesen legt komst van Jorrit Hendrix uit

Frank Arnesen is dolblij met de winterse versterking van Jorrit Hendrix. En hoe blij hij is met de aanwinst was er wel de nodige kritiek van de buitenwacht op de komst van de middenvelder. “Het is iemand die uitstekend past bij Feyenoord.”

Tegenover de NOS verdedigt Arnesen de veelbesproken komst van Hendrix. “Omdat we een middenvelder zochten die ons nu kan helpen”, legt hij het waarom uit hoe hij bij Hendrix uitkwam. “Onze enige nummer zes in de selectie momenteel is Fredrik Aursnes. Dus als we ons konden versterken met een nummer zes die er meteen staat, dan is dat zeker een toegevoegde waarde.”

Arnesen weet maar al te goed welk vlees hij naar De Kuip haalde met de eenvoudig international. “Ik ken hem al sinds hij twaalf jaar is, bij PSV. Jorrit is een geweldige prof, die kampioen geworden is in Nederland en weet hoe je dat doet. Zijn mentaliteit is ook een van zijn kwaliteiten als voetballer.”

Verder ging de technische man ook nog in op de komst van Philippe Sandler, die overkwam van Manchester City. “We kennen zijn verleden. We willen hem graag helpen en we hopen dat hij ons ook kan helpen”, aldus de Deen. Dat The Citizens een terugkoopoptie hebben, daar zit Arnesen niet mee. “Het is een te ingewikkelde constructie om uit te leggen. Maar gelukkig is het ingewikkeld”, doelde hij op het feit dat Feyenoord hem wel kon binnenhalen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.