PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

De Kromme over vertrek Schmidt: ‘We gaan niet veel moois missen’

Willem van Hanegem is er niet rouwig om dat Roger Schmidt deze zomer zal vertrekken bij PSV. Dit schrijft hij in zijn column van vandaag in het Algemeen Dagblad. Hij werd 1,5 jaar geleden met veel bombarie naar Eindhoven gehaald maar een succes is het niet te noemen.

De verwachtingen rond Schmidt waren hooggespannen, herinnert Van Hanegem zich nog. “Toen hij naar Eindhoven kwam, was iedereen daar in rep en roer. We gingen dingen zien die we nog nooit hadden gezien, riepen de analytici op televisie letterlijk. Tegenstanders zouden naar adem happen en van het veld worden geblazen. Toon Gerbrands en John de Jong stonden er trots bij toen hij kwam.”

“Dat beloofde Vollgasfussball, nooit iets van gezien eerlijk gezegd. En de resultaten, niemand kan beweren dat er een opgaande lijn in zit toch? De cijfers van Van Bommel waren zelfs beter, las ik dit weekeinde. De achterstand op Ajax was vorig seizoen gigantisch”, aldus Van Hanegem. Ook dit seizoen bedraagt de achterstand op de Amsterdamse koploper alweer vijf punten.

De Duitser kreeg veel respect nadat hij in 2014 met RB Salzburg te sterk was voor Ajax. “Schmidt teerde lang op die wedstrijd. Maar wat het meest heeft tegengezeten voor deze trainer is dat al die schriftgeleerden over elkaar buitelden om te roepen dat er een Wundertrainer was aangesteld. Die bestaat niet. Schmidt vertrekt, maar dat betekent niet dat we straks veel moois gaan missen in Eindhoven. Dat was er namelijk toch al niet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.