PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt verklaart keuze tussen Mvogo en Drommel

PSV-trainer Roger Schmidt koos er gisteren voor om Joel Drommel te passeren voor Yvon Mvogo. En laatstgenoemde ging gigantisch in de fout bij de 1-2 van AZ. Toch staat Schmidt nog steeds achter zijn keuze.

De trainer legde bij ESPN al uit waarom de Duitser Drommel op de bank zette. Schmidt: “Joël heeft dit seizoen ups en downs gehad. De laatste weken was hij niet in topvorm en wij verwachten meer van onze spelers. Ik heb het vertrouwen in hem gehouden, maar ook in de laatste wedstrijden was hij niet geweldig. Daarom verdiende Yvon nu een kans.”

Mvogo kreeg dus een nieuwe kans van Schmidt, die Drommel genoeg kansen had gegeven. “Het is nu tijd voor hem (Drommel, red.)’’, aldus Schmidt. “Ik heb genoeg geduld gehad met Joël. Het is niet mogelijk om nog meer vertrouwen in hem te hebben, hij moet op een gegeven moment wel gaan presteren. Ik vond hem onbetrouwbaar voor het niveau dat wij nastreven.”

Mvogo pakte niet eens met één hand aan. De Zwitserse doelman, die voor het tweede seizoen op huurbasis van RB Leipzig in Eindhoven speelt, schatte een lange bal vanuit de AZ verdediging helemaal verkeerd in. AZ-buitenspeler Jesper Karlsson maakte gebruik van dit buitenkansje om voorsprong op het scorebord te zetten. Dat doelpunt bleek uiteindelijk de winnende treffer.

“Ik ben enorm teleurgesteld, maar helaas is voetbal soms zo. Het is heel erg balen voor hem. Hij verdiende het op basis van de trainingen om te spelen”, stelde Schmidt na afloop. De oefenmeester ontkende echter dat het gebrek aan wedstrijdritme Mvogo opbrak. “Het hoort bij voetbal om altijd ready te zijn. Als hij dat niet is, had ik nooit kunnen wisselen. Dit was heel ongelukkig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.