PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik weet niet hoe lang PSV hem uit handen van grote clubs kan houden’

Cody Gakpo heeft een stormachtige ontwikkeling achter de rug bij PSV. De Europese topclubs staan dan ook voor hem in de rij. Met clubs als Manchester City, Liverpool en Bayern München lijkt hij onhoudbaar te zijn voor de Eindhovenaren. John de Jong ziet hem als voorbeeld voor de rest.

De Europese voetbalelite heeft Gakpo in het vizier. “De interesse begon vroeg in het seizoen, toen hij goed presteerde, ook bij het Nederlands elftal”, vertelt De Jong in een uitgebreid interview met PSV TV. “Mijn doel is om hem te allen tijde te behouden voor het seizoen.”

“Hoe lang we hem nog uit handen kunnen houden van de grote clubs in Europa, weet ik niet. Hoe hij presteert, is het allerbelangrijkst”, voegt de technisch manager van PSV eraan toe. Gakpo (22) speelde dit seizoen 28 wedstrijden en was goed voor tien goals en elf assists.

Vorige week verlengde hij zijn PSV-contract tot 2026. De Jong: “Dat zegt heel veel. Een mooi signaal naar spelers in de academy en in deze groep. Het traject dat hij doorloopt van jeugdspeler, naar belangrijke basisspeler, naar tweede aanvoerder is prachtig. Een voorbeeld.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.