PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Alleen medische test scheid Ihattaren nog van Ajax

Ajax moet alleen nog Mohamed Ihattaren medisch laten testen alvorens hij een verbintenis kan gaan tekenen. Dit weet De Telegraaf vandaag te melden.

Als daar geen bijzonderheden aan het licht komen, komt Ihattaren de komende anderhalf jaar op huurbasis in Amsterdam spelen. De talentvolle middenvelder wordt door Juventus achttien maanden bij de koploper van de Eredivisie gestald en heeft een optie tot koop in de deal geaccepteerd. Als Ihattaren dus goed presteert, kan Ajax hem permanent inlijven.

Daarvoor moest één grote hobbel echter omzeild. De club moest dispensatie aanvragen voor zijn komst omdat hij dit seizoen al bij drie clubs onder contract heeft gestaan: PSV, Juventus en Sampdoria. Een vierde werkgever is volgens de regels van de UEFA niet toegestaan, maar Ihattaren werd na één dag al verhuurd door Juve aan Sampdoria. Daarom telt die club niet mee.

Daarmee keert Ihattaren terug op de Nederlandse velden. De negentienjarige middenvelder annex aanvaller speelde vorig seizoen zijn laatste wedstrijd op profniveau en is daarom verre van wedstrijdfit. De technicus zal daarom de komende weken eerst aan zijn fitheid moeten werken en zich waarschijnlijk via Jong Ajax in de kijker moeten spelen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.