PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Enorm pokerspel achter de schermen’ in Ajax-transfer Steven Bergwijn

Ajax hoopt zich deze transferperiode nog altijd te versterken met Steven Bergwijn. En volgens clubwatcher Mike Verweij ontvouwd zich een enorm pokerspel achter de schermen.

“Je hebt misschien wel de twee beste onderhandelaars van Europa tegenover elkaar zitten: Daniel Levy en Marc Overmars”, stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Die geven elkaar vooralsnog geen duimbreed toe. Het is zo dat Spurs aanvankelijk dertig miljoen euro wilde voor Bergwijn, dat heeft hij in 2020 ook gekost toen ze hem bij PSV ophaalden, maar dat is inmiddels gezakt naar 25 miljoen.”

“Dat is voor Ajax gigantisch veel geld en ook omdat Bergwijn niet meteen een basisplaats zal hebben, dus daarover denkt men na in Amsterdam”, aldus Verweij. De Ajax-watcher erkent dat de Amsterdammers zo’n 22 miljoen euro op tafel willen leggen voor de Oranje-international. “Dat willen ze betalen, maar dat zal meer moeten worden uiteindelijk.”

“Het salaris zal een probleem zijn, maar daar is nog niet over gesproken”, vervolgt Verweij. “Ajax weet ongeveer wat hij wil verdienen, maar nu hebben ze gezegd: ‘Kom er eerst maar uit tussen Ajax en Spurs’. Ze hebben het idee dat hoe later dat rondkomt tussen Ajax en Spurs, hoe beter dat ook is voor Overmars. Dan moet Bergwijn dus de keuze maken: kom ik of kom ik niet.”

Valentijn Driessen vindt dit wel een potentieel obstakel. “Het probleem is dat Bergwijn zoveel verdient bij Tottenham, dat hij meer krijgt dan de best betaalde Ajacied.” Er dreigt dus water bij de wijn te moeten. “Je kunt het niet maken om Bergwijn meer te betalen dan Tadic. Dan heb je een probleem, zeker met een Serviër. Dat heb je gezien met het shirt en het rugnummer 10 van Ziyech.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.