PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van Basten over Ihattaren: ‘Hij mist de mentaliteit’

Mohamed Ihattaren lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen bij Ajax. Maar analist en voormalig topvoetballer Marco van Basten heeft zo zijn twijfels over de stap van de Amsterdammers. Volgen Van Basten mist hij namelijk de mentaliteit.

“Hoe lang is hij er nu uit, anderhalf jaar?”, vraagt de analist zich af tijdens Rondo op Ziggo Sport. “Heeft hij in anderhalf jaar niet een signaal kunnen opvangen, waardoor hij zich had kunnen herpakken?”

Van Basten twijfelt eraan of Ten Hag de jonge middenvelder dan wel kan raken. “De vraag is wie wél in staat is om dat voor elkaar te krijgen. Daar heb ik mijn twijfels over. Zou Ten Hag dat kunnen? Daar ben ik wel benieuwd naar, want ik vind Ten Hag een bijzondere man.”

Het geval-Ihattaren wordt volgens de voormalig spits dan ook een moeilijke. “Hij mist mentaliteit, onder anderen. Anders kan je toch niet begrijpen dat je zo goed kan voetballen en er daarna plotseling niks meer van zou kunnen. Hij speelde in de Eredivisie echt voortreffelijke wedstrijden en was voor de coronabreak echt bijzonder goed, maar daarna heeft hij dingen gedaan die niks met voetbal te maken hebben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.