PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Pep Guardiola wil wel degelijk bondscoach van Oranje worden’

Pep Guardiola zou wel degelijk interesse hebben om de nieuwe bondscoach te worden van Oranje. Volgens analist Ronald de Boer is er een goede kans dat de trainer in zal gaan op een aanbod van de KNVB.

Afgelopen weekeinde onthulde The Daily Mirror dat Guardiola is gepolst door de KNVB. In Studio Voetbal zette Arno Vermeulen een streep door dit verhaal, na contact met het management van de manager van Manchester City. De Boer sluit echter niet uit dat een eventueel aanbod uit Zeist zal worden omarmd door de succestrainer.

Guardiola zou graag bondscoach willen worden. “Hij heeft die droom altijd gehad”, stelt De Boer in het Ziggo Sport-programma Rondo. “Daarbij heeft hij altijd gezegd gek te zijn van het Nederlands voetbal. Stel dat zijn contract bij Manchester City afloopt en hij krijgt deze kans, denk ik dat hij er goed over na gaat denken.”

De coach van Manchester City ligt nog tot medio 2023 vast in het Etihad Stadium. Dat is wel een potentieel probleem voor de KNVB. Louis van Gaal is immers aangesteld tot eind 2022, maar Guardiola is dus pas een half jaar later beschikbaar als alles meezit.

Marco van Basten zou het fantastisch vinden. “Hij is een echte Cruijff-adept”, aldus de voetbalanalist. “Ik denk dat hij een goede invulling zal zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.