PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax en Juventus naderen akkoord over Mohamed Ihattaren’

Ajax en Juventus zich dichtbij een akkoord over Mohamed Ihatarren. Hier maken bronnen binnen de Italiaanse club melding van. “Onduidelijk is of het gaat over een huur voor een half jaar of anderhalf seizoen óf een definitieve transfer. De speler zelf wacht af tot het moment dat hij bij Ajax kan worden gekeurd.”

‘Transfergoeroe’ Fabrizio Romano zei voor het weekend dat alleen een persoonlijk akkoord Ihattaren nog scheidde van een transfer naar de Johan Cruijff ArenA. Daar moet hij voor eerherstel gaan, na een half jaar zónder voetbal en mét een hele hoop problemen bij Sampdoria, dat hem van Juve huurde.

Oud-voetballer Peter Hoekstra (Ajax, PSV) ziet het goed komen met Ihattaren: “Ten eerste vind ik het top dat iemand als Gerald Vanenburg zich nu over hem ontfermt. Een oud-speler, ook uit Utrecht, vroeger misschien ook een boefje geweest: ik denk echt dat zulke mensen zo’n jongen kunnen prikkelen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Winston Bogarde (oud-ploeggenoot van Hoekstra en huidig assistent van Erik ten Hag, red.). Dat kan echt het benodigde verschil maken. In een omgeving als bij Ajax, kan het heel goed werken met Ihattaren.”

“Dat Ajax dit wil doen, snap ik volkomen”, aldus de voormalige linksbuiten. “Als iemand zó goed kan voetballen, het grootste talent van Nederland is eigenlijk, dan kun je weinig verkeerd doen, toch? Voetballen verleer je niet, het gaat erom dat hij de discipline vasthoudt om elke dag gas te geven. Ik denk dat hij wel wat trapjes heeft gehad nu. PSV valt denk ik niets te verwijten. Hij zat in een bepaalde fase, na iets extreems te hebben meegemaakt met het verlies van zijn vader en alle verkeerde dingen die mogelijk op hem af zijn gekomen in die tijd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.