PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘KNVB gaat Guardiola benaderen na het WK als nieuwe bondcoach’

De KNVB hoopt de Spaanse toptrainer Pep Guardiola te kunnen aanstellen na het WK in Qatar als vervanger van Louis van Gaal. De bond zou een plan hebben om hem binnen te halen. Hier maakt het Engelse medium The Mirror melding van.

De Britse boulevardkrant pakt groot uit met de interesse van Nederland in Guardiola, die nog een contract heeft tot medio 2023 bij de Premier League-grootmacht. Een halfjaar eerder hoopt Louis van Gaal tijdens het WK in Qatar op een laatste huzarenstukje, waarna hij afzwaait.

Guardiola gaf in het verleden al eens prijs dat het één van zijn ambities is om nog eens bondscoach te worden van een topland. Aangezien hij een uitgesproken Catalaan is, acht The Mirror de kans klein dat hij ooit de scepter zwaait bij Spanje. De KNVB ziet daardoor zijn kans schoon en informeerde in augustus al bij de succestrainer, die City echter nog niet wilde verlaten.

In Zeist hopen ze dat de vlag er over anderhalf jaar anders bij hangt voor Guardiola, die op koers ligt voor zijn vierde Premier League-titel met The Citizens. De voormalig coach van FC Barcelona en Bayern München heeft een zwak voor het Nederlandse totaalvoetbal en ziet Johan Cruijff als zijn mentor. Hij wordt begeleid door zijn broer Pere, die zich onlangs aansloot bij het Nederlandse SEG.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.