PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘In omgeving als bij Ajax kan het goed werken voor Ihattaren’

Peter Hoekstra voormalig vleugelflitser van zowel Ajax als PSV denkt dat Mohamed Ihattaren kan gaan slagen bij Ajax. De Amsterdammers proberen hem op dit moment binnen te halen.

“Ten eerste vind ik het top dat iemand als Gerald Vanenburg zich nu over hem ontfermt”, begint Hoekstra in gesprek met De Telegraaf. “Een oud-speler, ook uit Utrecht, vroeger misschien ook een boefje geweest: ik denk echt dat zulke mensen zo’n jongen kunnen prikkelen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Winston Bogarde (op dit moment assistent van Erik ten Hag bij Ajax, red.). Dat kan echt het benodigde verschil maken. In een omgeving als bij Ajax, kan het heel goed werken met Ihattaren.”

Hoekstra begrijpt de beweegredenen van Ajax. “Dat Ajax dit wil doen, snap ik volkomen. Als iemand zó goed kan voetballen, het grootste talent van Nederland is eigenlijk, dan kun je weinig verkeerd doen, toch? Voetballen verleer je niet, het gaat erom dat hij de discipline vasthoudt om elke dag gas te geven. PSV valt denk ik niets te verwijten. Hij zat in een bepaalde fase, na iets extreems te hebben meegemaakt met het verlies van zijn vader en alle verkeerde dingen die mogelijk op hem af zijn gekomen in die tijd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.