PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Erik ten Hag kiest voor deze opstelling tegen PSV’

Morgen staat de kraker tussen PSV en Ajax op de kalender. In de competitie staan de Amsterdammers een punt achter de koploper uit Eindhoven. Een resultaat is dus gewenst.

Oefenmeester Roger Schmidt toonde zich gisteren op zijn persconferentie behoorlijk complimenteus richting de rivaal: “PSV kan leren van de manier waarop Ajax is gegroeid. De benadering is hetzelfde, al hebben we natuurlijk veel minder te besteden. We werken er keihard aan dat we steeds meer spelers van de eigen academie kunnen gebruiken. Daar voegen we leiderschap aan toe. Om het doel te bereiken hebben we nog een paar transferperiodes nodig. Natuurlijk dient Ajax als voorbeeld, maar PSV gaat als professionele club zijn eigen weg.”

De Duitser repte van een gapend gat tussen de twee topclubs… “Ajax heeft niet alleen meer budget, maar heeft dat ook goed besteed. Er staat een team met spelers met leiderschap en spelers uit de eigen opleiding. Bovendien is een groot deel van de ploeg al lang samen.”

Er worden géén grote verrassingen verwacht in de opstelling van coach Erik ten Hag. Sébastien Haller is natuurlijk afwezig wegens zijn deelname aan de Afrika Cup met het nationale team van Ivoorkust, maar inmiddels kennen we zijn vervanger: Brian Brobbey scoorde vorige week twee keer tegen FC Utrecht in de Galgenwaard. Volgens het Algemeen Dagblad houdt de Tukker vast aan zijn gebruikelijke elf namen, waarbij de grootste verrassing is dat Amourricho van Axel Dongen meegaat naar de lichtstad van Nederland.

Op vrijdagmiddag legde Ten Hag uit over de zoektocht naar een extra buitenspeler na de transfer van David Neres naar Shakhtar Donetsk: “Er zijn altijd bepaalde posities die moeten worden ingevuld. Dat kan van buitenaf, maar Ajax heeft ook een goede jeugdopleiding, dus het kan ook van intern komen.”

Verwachte opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Brobbey en Tadic.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.