PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV loopt zondag een groot risico in topper tegen Ajax’

PSV wist gister in de beker met 2-1 te winnen van Telstar maar het spel was allerminst goed te noemen. En het duel zal geen goed hebben gedaan aan het vertrouwen van doelman Joel Drommel.

De doelverdediger kwam afgelopen zomer over van FC Twente en maakte vooralsnog geen beste indruk. Drommel ging de laatste maanden meermaals in de fout, waardoor hij vrijwel geen punten wist te pakken voor zijn ploeg. Ook tegen Telstar ging het weer mis, toen hij tijdens een hoekschop onder de bal door dook.

Hoewel Schmidt vertrouwen in hem blijft houden, is er nog altijd weinig verbetering te zien in zijn spel. De Telegraaf was dan ook hard voor Drommel: “Het niet afdekken van de korte hoek, een voorzet verkeerd verwerken en een bal door de vingers laten glippen behoren ook al tot zijn foutenlast in slechts een dik half jaar bij PSV.”

De actie van Drommel kan PSV op dit moment juist niet gebruiken. De Eindhovenaren hopen aankomend weekend de topwedstrijd tegen Ajax winnend af te sluiten, maar dan hebben ze wel een keeper nodig die de ballen tegenhoudt. “Het zal het toch al broze vertrouwen van de keeper met het oog op de topper van zondag tegen Ajax geen goed doen.”

Drommel ervaarde vooralsnog nauwelijks concurrentie van Yvon Mvogo. De tweede keeper stond afgelopen seizoen nog vast onder de lat van PSV, maar is sinds de komst van Drommel naar de reservebank verwezen. Desondanks valt het niet uit te sluiten dat Schmidt, bij aanhoudende blunders van Drommel, voor Mvogo kiest.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.