PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

FC Groningen neemt talent gratis over van PSV

FC Groningen heeft zich versterkt de 19-jarige Emmanuel Matuta. Volgens het Algemeen Dagblad komt hij transfervrij over van PSV. Dat is opvallend te noemen want in Eindhoven had hij nog een contract voor 1,5 seizoen. De Brabanders hebben wel een doorverkooppercentage bedongen. In de Euroborg ligt een contract voor vierenhalf jaar klaar voor Matuta.

De jonge Belg speelde al sinds 2018 in de jeugdopleiding van PSV. De Eindhovenaren plukten hem weg uit de academie van KV Mechelen en sindsdien doorliep hij diverse jeugdelftallen. In Jong PSV speelde hij dit seizoen onder trainer Ruud van Nistelrooij zeventien wedstrijden. Daar zal het dus bij blijven, aangezien hij per direct naar Groningen gaat.

Update: FC Groningen heeft de transfer van Emmanuel Matuta wereldkundig gemaakt. De controleur zal de komende vierenhalf jaar de kleuren van de Trots van het Noorden verdedigen. Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur van Groningen, is blij met zijn nieuwste aanwinst. “Emmanuel heeft in onze ogen veel potentie en goede fysieke voorwaarden: hij is behoorlijk snel, sterk en atletisch.”

“Emmanuel is een speler die goed is in intercepties en het winnen van tweede ballen”, gaat Fledderus verder. “Er waren voor hem meer kapers op de kust. We zijn dan ook blij dat we Emmanuel met onze plannen hebben weten te overtuigen om voor FC Groningen te kiezen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.