PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Wim Kieft streng voor Ihattaren: ‘Dan loop je niet zomaar weg’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Analist en voormalig voetballer Wim Kieft vindt de situatie rondom Mohamed Ihattaren een triest verhaal worden. Bij PSV botste hij met trainer Roger Schmidt en bij Sampdoria maakte hij zich onmogelijk. Nu lijkt hij neer te strijken bij FC Utrecht.

In De Telegraaf noemt Kieft het ‘doodzonde’. “Het verbaast mij trouwens niet dat hij bij Sampdoria aan zijn lot werd overgelaten zoals hij vertelt. Dat is vaak het lot dat je treft als je bij kleinere Italiaanse clubs terechtkomt. Het getuigt van een slechte begeleiding van Mino Raiola dat hij iemand van 19 jaar op de laatste transferdag van PSV naar Juventus laat gaan en direct doorstuurt naar Genua.”

“Maar ieder verhaal heeft twee kanten”, zo vervolgt de voetbalanalist. “In die landen is het normaal dat je twee of drie maanden moet wachten op je salaris. Daarbij moet het uit jezelf komen om ergens te willen slagen en daarvoor alles opzij te zetten. Dan loop je niet zomaar weg als het even tegenzit. Dat geeft je toch het idee dat iemand niet weet wat topvoetbal inhoudt.”

Kieft besluit: “Uiteindelijk is het een treurig verhaal. Ihattaren traint nu dan met Gerald Vanenburg, maar als die jongen het licht zelf niet ziet, dan wordt het niets. Wie zich ook met hem bemoeit. Natuurlijk is iedereen bereid hem te helpen. Dat gold ook voor Toon Gerbrands en John de Jong, de twee directeuren bij PSV. En het is toch niet zo dat Ihattaren een afgetrainde indruk maakt op dit moment. Daar kan je je begeleiders moeilijk de schuld voor in de schoenen schuiven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.