PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ihattaren: ‘Ik heb me door Roger Schmidt laten wegjagen bij PSV’

In een interview met De Telegraaf heeft Mohamed Ihattaren zich uitgelaten over zijn vertrek bij PSV deze zomer. Hij geeft aan dat trainer Roger Schmidt de reden is van zijn vertrek uit Eindhoven.

“Voor mijn gevoel kon hij moeilijk omgaan met jongens zoals ik. Jongens, die zich zo jong als ze zijn, af en toe als mannetjes gedragen”, aldus Ihattaren. “Ja, soms vervelend. Naar mijn idee heb ik er echt veel aan gedaan om dichter tot elkaar te komen, maar wij begrepen elkaar niet. We zochten uiteindelijk naar de verkeerde manieren om elkaar te raken. Zoiets kan gebeuren.”

De bekerwedstrijd tegen Ajax van vorig seizoen haalt hij aan als voorbeeld. “In de bus hoorde ik dat Schmidt na afloop had gezegd dat iedereen maar dacht dat ik Messi was en hij mij helemaal niet zo goed vond. Terwijl ik daar als een van de weinigen lef toonde en durfde te voetballen. Dat was voor mij de druppel na alles wat er al aan voorafgegaan was”, zo geeft hij aan. “De volgende dag kwam ik expres te laat. Niet goed, maar ik dacht dat het dé manier zou zijn om hem met mij een praatje te laten maken. Of hij kwam? Nee. Hij meldde het aan directeur John de Jong. Bij Mark van Bommel en Ernest Faber kwam ik nóóit te laat.”

Dit soort momenten bleef hij houden tot het einde van vorig seizoen. “Maar alsnog ging ik er echt helemaal voor afgelopen zomer in de voorbereiding. We begonnen met een zeskilometerloop, op piepjes. Ik was met Pablo Rosario de enige die hem perfect op de piep uitliep, m’n ademhaling was top. Ik ging echt voor een tweede kans”, zegt hij daarover. “Of Schmidt blij verrast was? Ik hoorde niets. In de voorronde voor de Champions League tegen Galatasaray zat ik de hele wedstrijd op de bank. Ik kreeg geen kans meer. Toen wist ik dat hij me liever kwijt dan rijk was. Ik moest weg.”

De middenvelder heeft er spijt van dat hij bij PSV is weggegaan. “Dat ik me door Schmidt heb laten wegjagen. Ja, zo zie ik het”, reageert hij daarop. “Ik vind het jammer dat de clubleiding hem alle macht heeft gegeven. Ik was echt niet de enige die niet blij was met hoe het eerste seizoen onder hem verliep. Maar ík laat het ook merken als ik het ergens niet mee eens ben of dingen als onrechtvaardig ervaar.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.