PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Cody Gakpo: ‘Als het stormt, moet je niet bang zijn’

Cody Gakpo heeft zich bij PSV stormachtig ontwikkeld en is daar nu één van de beste spelers. In een gesprek met het AD probeert hij vooral met beiden benen op de grond te blijven staan.

De aanvaller begon stormachtig aan het seizoen, maar kreeg na een aantal speelrondes te maken met een enkelblessure. Het zorgde ervoor dat hij ruim een maand buitenspel stond en zijn teamgenoten niet bij de hand kon nemen in de lastige duels in de eredivisie en Europa League. In totaal miste hij zeven wedstrijden.

Waar hij in het verleden onrustig zou worden van deze situatie, vertrouwt hij inmiddels op God. “In de Bijbel staat iets als: ‘Als het stormt, moet je niet bang zijn. Ook in de storm is God met jou.’ Ik vertaal dat naar: als je geblesseerd bent, dan stormt het ook, fictief”, zo legt hij uit. “In je hoofd komen allerlei gedachten, negatief. En zeker bij lange blessures zie je dat mensen niet lekker in hun vel zitten.”

“Als ik voorheen geblesseerd was, in de jeugd zelfs een keer bijna een jaar, dan kon ik soms verdwalen in die gedachten. Toen was ik nog niet zo ver in het geloof. Maar bij de laatste blessure afgelopen herfst bleef het in mijn hoofd rustig. Als je durft te vertrouwen dat het goedkomt, omdat God met je is, dan valt het allemaal mee. Althans, zo ervaar ik het.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.