PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Transfer Steven Bergwijn naar Ajax komt wel rond deze winter’

Clubwatcher Johan Inan denkt dat de transfer van Steven Bergwijn naar Ajax deze winter wel rond gaat komen. Hij heeft vertrouwen in de kwaliteiten van technisch directeur Marc Overmars.

De Telegraaf pakte maandag uit met nieuws over een bod van achttien miljoen euro. “Ajax heeft een eerste bod uitgebracht. Er zijn wat bedragen genoemd, dat bedrag zal ik niet noemen, want ik weet niet of het achttien miljoen is: ik heb signalen dat het iets minder is en dat Tottenham wat meer wil hebben. Het spel is op de wagen. Bij Ajax schermen ze nu met meerdere opties, om die prijs toch een beetje te drukken”, laat de journalist weten in de AD Voetbalpodcast.

Spurs-manager Antonio Conte sprak verrassenderwijs zijn steun uit voor Bergwijn, maar Inan doorziet de tactiek van de Italiaan. “Dan roept de manager nog even: Bergwijn is een prima speler, ik heb hem nodig en ik reken op hem voor de tweede seizoenshelft. Dat hoort dan ook een beetje bij het spel, Ajax laten merken: hallo, we laten hem niet zomaar gaan. Om er toch nog een paar miljoen extra uit te halen.”

De journalist denkt echter niet dat het een kwestie van de lange adem wordt en dat de deal pas vlak voor de deadline rond komt. “Ik snap wel dat mensen dat gevoel hebben, maar dan ken je de pragmaticus Overmars niet. Dat is juist een directeur die zijn hand niet omdraait voor een half miljoen, dat hebben we ook gezien met de transfer van Steven Berghuis. Die heeft meer zoiets: hoe eerder we hem erbij hebben, hoe beter. Als dat Ajax een half miljoen meer moet kosten, dan zal hij dat voor lief nemen. En Overmars kennende, dan is dat aan ‘de voorkant’ ook allang geregeld. Hij weet dat Steven Bergwijn dolgraag naar Ajax wil, anders onderneemt hij deze stappen niet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.