PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Roger Schmidt wijst Galatasaray af en blijft PSV trouw’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Roger Schmidt wordt niet de nieuwe trainer van het Turkse Galatasaray. Ze wilde hem dolgraag hebben als vervanger van Fatih Terim maar de Duitser blijft PSV dus liever trouw. De voornaamste reden dat Schmidt nee heeft gezegd tegen de klus bij Galatasaray, is omdat de club waarschijnlijk komend seizoen niet actief zal zijn in een van de Europese toernooien.

Dat meldt Hürriyet. Na een stroeve start bezet Galatasaray slechts de twaalfde plaats in de Turkse competitie. De achterstand op koploper Trabzonspor bedraagt liefst 22 punten, waardoor een enorme crisis heerst bij de topclub.

Schmidt heeft zich bovendien gecommitteerd aan het project bij PSV, waar hij de uitdaging ziet om de strijd aan te gaan met het ijzersterke Ajax. Afgelopen maand toonde RB Leipzig nog interesse in zijn diensten, maar ook daar ging hij niet op in. Schmidt beschikt weliswaar over een aflopend contract bij de Eindhovenaren, maar het lijkt erop dat hij op korte termijn zijn handtekening gaat zetten onder een nieuwe verbintenis.

Galatasaray moet daarom schakelen en zet in op de komst van Domènec Torrent. De Spanjaard was jarenlang assistent van Pep Guardiola bij FC Barcelona, Bayern München en Manchester City. De laatste jaren werkte hij als hoofdcoach bij New York City en Flamengo.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.