PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Roger Schmidt heeft flinke transfereisen bij nieuw PSV-contract’

Roger Schmidt zal zijn contract bij PSV niet zomaar gaan verlengen. De oefenmeester wil de plannen weten voor de toekomst om zo in te schatten of de kloof met Ajax kan worden gedicht.

“Een langer verblijf zal niet direct afhangen van zijn persoonlijke voorwaarden, maar veel meer van de visie over de toekomst van de club”, schrijft clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dan ook. “Schmidt denkt graag groot en bijvoorbeeld de extra dertig miljoen euro via het nieuw op te zetten ‘partnerfonds’ wekt bij hem nog niet de indruk dat PSV hiermee een enorme slag slaat. Bij grotere buitenlandse clubs zou het ook geen bedrag zijn waar iedereen van ondersteboven is. PSV kan het dit voorjaar te verwerven geld strategisch en voor de lange termijn inzetten, maar zal er geen enorme risico’s mee kunnen nemen. Het kopen van spelers van pakweg vijf tot tien miljoen euro met deze middelen is bijvoorbeeld niet direct voorzien. Dat zal moeten gebeuren via de reguliere opbrengsten uit spelersverkopen.”

Elfrink weet dat Schmidt ‘een flinke vinger in de pap wil als het gaat om het verwerven van nieuwe speler’. “PSV kan hem daarin geen vrije hand geven. Uiteindelijk is De Jong de baas als het gaat om de selectie en moet Schmidt er het beste uit zien te halen. Dat wil niet zeggen dat geen goed overleg mogelijk is en de trainer niks kan afwijzen of voorstellen, maar de basis blijft dat De Jong eindverantwoordelijk is en de clubkoers bewaakt. Dat zal het uitgangspunt blijven, wie er ook trainer wordt.”

Overigens zei directeur Toon Gerbrands bij Voetbal International vandaag nog dat er geen reden tot haast is. “We hebben alweer een gesprek gehad. Er is voor beide partijen niet direct urgentie op dit thema en we zitten er allemaal comfortabel in. In de twintig jaar als directeur in het betaald voetbal ben ik altijd voor de nummer één-kandidaat gegaan. En ja, Schmidt is voor ons nog steeds de nummer één. We voeren met hem heel interessante gesprekken. We evalueren, hebben het over de toekomst van PSV en hoe we de next level kunnen bereiken. We spelen nog volop om de prijzen en er komt vanzelf een natuurlijk momentum dat het ja of nee wordt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.