PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Johan Derksen over eerste VI Vandaag: ‘Slechtste uitzending ooit’

Gisteren ging het nieuwe programma VI Vandaag van start. En Johan Derksen is niet te spreken over deze aftrap. Hij vindt het namelijk de allerslechste uitzending die ze ooit hebben gemaakt. Ook al keken er meer dan een miljoen mensen naar.

“Het liep niet”, legde hij een dag na de uitzending uit aan het Algemeen Dagblad. “Dat heb je af en toe. Omdat we nu maar een uurtje hebben, wilden wij veel te veel onderwerpen bespreken. Dat werd proppen. We moeten er even aan wennen, maar ik had er nu geen goed gevoel over. Door de korte duur laat je je toch opjagen, fok je elkaar op. Dat was niet goed. Daarom kijk ik ook op van de kijkcijfers.”

Toch had hij daar wel een verklaring voor. “Het is de eerste. Dan zijn de mensen nieuwsgierig. Je moet nu niet denken dat je het helemaal gemaakt hebt. De kijkers zijn niet gek. Die hebben heus wel gezien dat het geen goede uitzending was. Als je over een maand een miljoen kijkers hebt, dán doe je het goed. En als ik weet dat ik een slechte uitzending heb gemaakt, dan kan ik niet blij zijn met de kijkcijfers.”

Derksen denkt dat ‘de helft van de onderwerpen’ in het programma nog zijn blijven liggen. “Zo’n eindredactie moet natuurlijk een goed draaiboek hebben. Je kunt niet hebben dat je na 25 minuten uitgepraat bent. Maar ik denk dat we wel minder onderwerpen moeten bespreken. Ik heb me er eerlijk gezegd wel over verbaasd dat we ons met zoveel ervaring hebben laten opjagen. Belachelijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.