PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt moet flink puzzelen in aanloop naar topper met Ajax

Roger Schmidt de trainer van PSV zal de komende week flink moeten puzzelen met zijn opstelling. De Eindhovenaren missen namelijk veel spelers vanwege corona, blessures en de Afrika Cup. Dit weekend waren er liefst veertien (!) spelers afwezig bij de koploper, waaronder bijna de volledige achterhoede.

Het Eindhovens Dagblad maakt de balans op in de selectie van PSV, dat na de winterstop eerst FC Groningen speelt en meteen daarna al Ajax treft in de Eredivisie. Zo ontbraken keepers Joël Drommel en Yvon Mvogo dit weekend en waren er ook vier verdedigers niet van de partij. André Ramalho is er voorlopig sowieso niet bij en ook Phillipp Mwene, Armando Obispo en Jordan Teze ontbraken.

In de middelste linie waren Ibrahim Sangaré (Afrika Cup) en Ryan Thomas (herstellende) afwezig, terwijl ook aanwinst Joey Veerman om nog onbekende reden niet van de partij was. Daardoor zijn Érick Gutiérrez en Marco van Ginkel nog over als controleurs, nadat eerder Davy Pröpper een punt achter zijn loopbaan zette.

Voorin zijn de problemen wellicht nog het grootst voor Schmidt: Eran Zahavi, Carlos Vinicius, Noni Madueke en Armindo Bruma kampen nog altijd met fysieke problemen. Yorbe Vertessen was eveneens niet van de partij. Ritsu Doan keerde na zijn oogblessure wel weer terug en jeugdspelers Fodé Fofana en Johan Bakayoko kregen allebei speeltijd in het oefenduel.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.