PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV heeft flink de pest in na lucratief aanbod uit Qatar’

Een terugkeer van Dries Mertens naar PSV lijkt ver weg te zijn. De aanvaller van Napoli heeft namelijk een lucratief bod op zak vanuit Qatar. Een terugkeer naar de Eredivisie lijkt dan ook geen realistische optie te zijn.

Hij heeft een aflopend contract bij Napoli. De eeuwige topscorer van de club uit Napels aast op een langer verblijf, maar vooralsnog wilde de clubleiding niet meewerken en daarmee leek de weg vrij voor een terugkeer naar PSV. De Eindhovenaren zouden de afgelopen maanden al contact hebben opgenomen om te peilen of de Belgische aanvaller dit ziet zitten.

La Gazzetta dello Sport weet dat er sindsdien veel is veranderd. Napoli-president Aurelio De Laurentiis sluit een langer verblijf van de geroutineerde aanvaller allereerst niet langer uit. De clubleiding wil de optie in zijn contract lichten, mits de club zich kwalificeert voor de Champions League. Met een derde plaats op de ranglijst en vijf punten voorsprong op nummer vijf Juventus ziet dat er voorlopig gunstig uit.

Een langer verblijf voor Mertens is daarmee weer een serieuze optie. Bovendien zou de aanvaller inmiddels een bijzonder lucratief aanbod uit Qatar op tafel hebben liggen. Op dit moment wil Mertens daar niet naar luisteren vanwege zijn wens om Napoli trouw te blijven, maar bij een ‘nee’ in Napels heeft PSV er plotseling dus een serieuze concurrent bij.

Mertens zal PSV voorlopig sowieso in de wacht houden. Pas als Napoli een nieuw contract afwijst, is het een optie om terug te keren en dan is het maar de vraag of dat de voorkeur geniet boven een lucratief avontuur in Qatar. Voordeel is wel dat de aanvaller binnenkort een kindje verwacht en daarom zou dichterbij huis wonen een groot voordeel kunnen bieden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.