PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Barcelona wil niet meer per se af van Luuk de Jong’

Luuk de Jong maakt de laatste weken indruk bij FC Barcelona. Ze wilde in eerste instantie van hem af maar zijn status is nu veranderd. De nood om hem te laten vertrekken is minder groot geworden.

Door enorme personele problemen (een corona- én blessuregolf) verscheen De Jong iets meer dan een week geleden in de basis bij Barcelona tegen Real Mallorca. De Nederlandse aanvaller greep zijn kans door op het toeristische eiland het enige en dus winnende doelpunt te maken. Tegen Granada verscheen De Jong weer aan de aftrap en wederom was hij trefzeker. Ditmaal leverde zijn doelpunt niet de volle buit, maar één punt op.

Xavi was na afloop van het duel met Granada lovend over De Jong. “Luuk is een echte professional, ik ben heel blij voor hem”, zei de trainer. Ook de Spaanse media complimenteerden de aanvaller die kortgeleden nog werd weggehoond. ‘Ondanks dat het Zwaard van Damocles boven hem hangt, voelt hij zich niet onder druk gezet’, viel te lezen. ‘Nu is hij niet langer de slechterik en velen vragen zich af of het nog wel nodig is om Morata vast te leggen’, schreef een ander medium.

Volgens Sport willen Xavi en Barcelona inmiddels niet meer per se af van De Jong, zeker nu de komst van Álvaro Morata niet meer haalbaar blijkt. De spits lijkt alleen nog in de etalage te worden gezet als andere spelers niet worden verhuurd dan wel verkocht. De club moet namelijk ruimte maken in het salarishuis om miljoenenaankoop Ferran Torres in te schrijven.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.