PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Luuk de Jong op weg terug naar de Eredivisie’

Luuk de Jong is niet zomaar van plan om Barcelona te verruilen voor iedere club maar het medium El Mundo Deportivo maakt melding dat een terugkeer naar de Eredivisie lonkt. De Jong had in de zomer de mogelijkheid om naar PSV terug te keren, maar de spits koos eind augustus voor een droomtransfer naar FC Barcelona.

Ronald Koeman werd echter ontslagen en diens opvolger Xavi Hernández ziet hem duidelijk alleen als een noodoplossing. In die hoedanigheid maakte hij op 2 januari nog wel het winnende doelpunt tegen Real Mallorca (0-1).

FC Barcelona wil niettemin af van De Jong. Er ligt met permissie van Sevilla een akkoord met Cádiz, maar de spits ziet het niet zitten om voor een Spaanse laagvlieger te spelen. Ook een overstap naar een Turkse topclub (Besiktas of Fenerbahçe) zit er vooralsnog niet in, waar het Spaanse media zelfs zwijgt over een eerder genoemde Premier League-rentree.

Volgens Mundo Deportivo heeft De Jong namelijk zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Nederland. De aanvaller zou weer in eigen land willen spelen en wel bij een club waar hij zich ook in Europees verband kan bewijzen. Ajax werd eerder genoemd als optie, maar dat is nooit concreet geweest. Een terugkeer naar PSV lijkt toch echt de meest voor de hand liggende optie.

De vraag is wel of PSV deze winter al een poging onderneemt om De Jong in te lijven. Met Eran Zahavi en Carlos Vinícius heeft de Eindhovense club meerdere spitsen in huis, terwijl Cody Gakpo vlak voor de winterstop ook in die hoedanigheid actief was. Wel liet laatstgenoemde weten daar geen lekker gevoel bij te hebben. Richting de zomer is het een ander verhaal, aangezien Zahavi een aflopend contract heeft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.