PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Gijp verbaasd over Propper: ‘Kan het me niet voorstellen’

Analist en voormalig voetballer Rene van der Gijp is verbaasd door het besluit van Davy Propper. De middenvelder van PSV besloot gisteren om per direct te stoppen met voetballen. Opvallend want hij is pas 30 jaar oud.

Pröpper leverde dinsdag zijn nog anderhalf jaar durende contract in bij PSV. Naar eigen zeggen ‘past hij niet in de voetbalcultuur’. “Ik vind het nogal wat”, opent Van der Gijp in gesprek met SBS6. “Als je aan 100 kinderen van een jaar of acht vraagt wat ze willen worden, er waarschijnlijk 99 ‘profvoetballer’ zeggen. Het is echt hartstikke leuk: je krijgt er veel waardering voor, bent altijd in de weer, je traint lekker. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dat je zo zwaar valt. Dat kan ik me niet zo goed voorstellen.”

“Natuurlijk is het een kuttijd: geen toeschouwers, gedoe, met twee bussen rijden.. Misschien speelt dat wel mee en is Pröpper wel zwaar op de hand. Dat kan en daar is niets mis mee. Het is zonde”, zegt Van der Gijp.

“Natuurlijk wordt er leuk betaald, maar ik kan me voorstellen dat het minder leuk wordt als je niet speelt. Als je op de bank zit, is het alsof je thuis zit. Er is geen feeling. Je denkt: laat maar gaan. Ik wilde ook niet altijd invallen en dacht wel eens: laat mij maar zitten. Je voelt je geen onderdeel van het geheel. Het gaat nergens over: je doet niet mee.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.