PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

BREKEND: Davy Propper gaat per direct met voetbalpensioen

Davy Propper stopt per direct als profvoetballer. De middenvelder van PSV voelt zich al enige tijd niet meer thuis in het voetbalwereldje. In de afgelopen zomer transfereerde de pas 30-jarige voetballer van Brighton & Hove Albion naar het Philips Stadion.

De spelmaker levert per direct zijn contract in bij PSV en stopt er dus helemaal mee. Volgens VI heeft dat niets met zijn moeizame seizoen in de lichtstad van Nederland te maken: “Pröpper voelt zich niet meer gelukkig in de voetbalwereld. De sierlijke middenvelder had in zijn laatste jaar bij Brighton & Hove Albion al steeds meer moeite met voetballen. Blessures en corona maakten het op dat vlak ook niet makkelijker.”

Een terugkeer naar Eindhoven moest soelaas bieden, maar deed dat niet… “Hij kwam mede door blessures dit seizoen slechts negen competitieduels in actie, daarin scoorde hij één keer en gaf hij één assist.”

Pröpper brak door in de GelreDome bij Vitesse, om in 2015 naar PSV te transfereren. In 2016 werd hij Eredivisie-kampioen met de Eindhovenaren en in 2017 maakte hij de overstap naar Premier League-club Brighton, waarvoor hij in totaal 107 wedstrijden speelde.

De middenvelder kwam in zijn gehele carrière tot 316 competitiewedstrijden, waarin hij 34 keer scoorde en 38 assists af. Negentien keer kwam hij uit voor het Nederlands elftal, met een doelpuntentotaal van drie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.