PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Luuk de Jong kroont zich tot matchwinner voor FC Barcelona

FC Barcelona wist gisteren op bezoek bij Real Mallorca met 0-1 te winnen en de enige treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Luuk de Jong.

Xavi had niet de beschikking over Ousmane Dembélé, Gavi, Clément Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba, Alejandro Baldé (corona) en Pedri, Ansu Fati, Memphis Depay, Martin Braithwaite, Sergi Roberto, Sergiño Dest (geblesseerd). Sergio Busquets was geschorst. Door het grote aantal afwezigen mocht Luuk de Jong in de basis starten.

Barcelona had weinig te vrezen van Mallorca, dat nauwelijks in staat was kansen te creëren. Voor de Catalanen was Ilias Akhomach dicht bij een doelpunt. De Jong zou uiteindelijk de hoofdrol opeisen in de wedstrijd. De boomlange spits raakte zowel de paal als de lat (omhaal), maar kreeg alsnog loon na werken. Hij kopte binnen na een voorzet van Oscar Mingueza.

Zoals wel vaker dit seizoen wist Barcelona de wedstrijd niet in het slot te gooien. De ploeg van Xavi was bij vlagen zeer slordig en had het geluk dat ook Mallorca de tanden niet liet zien. Pas in de slotfase moest Barcelona vrezen voor puntenverlies, maar de twee kansen die Mallorca kreeg werden om zeep geholpen. Vlak voor tijd werd Barcelona gered door doelman Marc-André Ter Stegen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.