PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Louis van Gaal doet net alsof Oranje een G-team is’

Willem van Hanegem stoort zich aan de huidige bondscoach van Oranje Louis van Gaal. De oefenmeester zou de komende maanden een nieuw systeem willen aanpassen met het oog op het WK in Qatar. “De Kromme” snapt hier maar niets van.

“Iedereen zegt dat wij weer de juiste man hebben, maar ga dan niet elke keer lopen zeiken hoelang je nodig hebt om een systeem in te slijpen”, sneert Van Hanegem in gesprek met ESPN. “Hij doet net alsof het een G-team is, alsof je de spelers van kinds af aan alles moet leren. Dan denk ik: kom op nou, hé. Het zijn allemaal grote spelers. Die ga je toch niet elke keer lopen lastigvallen met een ander systeem?”

Van Hanegem pleit op het WK voor het welbekende Oranje-systeem. “Als hij een goede trainer is, gaat hij gewoon 4-3-3 spelen. Als de tegenstander met maar één spits speelt, schuif je gewoon wat op en ga je niet een ander systeem bedenken. Je hebt allemaal goede spelers, waar moet je je druk om maken?”

Een systeem met meer dan vier verdediger bevalt Van Hanegem sowieso niet. “Gisteren zag ik een wedstrijd in Engeland. Daar hielden ze vijf mensen achter tegen één spits. Dan denk ik: ben je wel goed bij je hoofd? Zou je ze niet gewoon doorschuiven?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.