PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Willem van Hanegem kraakt Schmidt en ‘duiker’ Joel Drommel

Willem van Hanegem had niet verwacht dat PSV op de helft van de competitie bovenaan zou staan. De Eindhovenaren verloren de toppers kansloos. Ajax was met 5-0 te sterk, terwijl Feyenoord in het hol van de leeuw met 0-4 wist te winnen. Desondanks staat de ploeg van Roger Schmidt toch bovenaan. Een knappe prestatie, al is de oud-voetballer niet onder de indruk van de trainer en keeper Joël Drommel.

“Ik had het niet verwacht, eerlijk is eerlijk. Als je bovenaan staat, dan verdien je het toch? Of we er nou vrolijk van worden of niet. Ik wordt niet vrolijk van die trainer. Hij zei laatst dat ze hetzelfde speelden als vorig jaar, maar dat is helemaal niet zo. Misschien heeft hij dat niet in de gaten”, aldus Van Hanegem, die dus ook niet te spreken is over Drommel op dit moment.

“In Eindhoven heb je een heel mooi zwembad. Nou, zo dook hij ook. Hij gaat op zijn buik, net of hij het zwembad in ging. Dat ging vorig seizoen wel wat beter”, doelt hij op de periode bij FC Twente, waarin de doelman veel indruk maakte en zijn transfer naar PSV verdiende. De club betaalde uiteindelijk circa vier miljoen euro voor de sluitpost, die zich te weinig heeft kunnen onderscheiden in het Philips Stadion. Daarnaast bewandelde Lars Unnerstall transfervrij de omgekeerde weg.

“Daar is Twente niet minder van geworden. Wij hebben heel veel slechte keepers, maar ook heel veel mensen die een slechte kijk op voetbal hebben. Die keeper die nu bij FC Twente is, dat is een hele goede keeper. Ik heb ook geen verstand van keepers, maar ik wist wel dat hij een goede keeper was”, aldus Van Hanegem, die overigens Drommel niet meteen wil afschrijven bij PSV. “Nu heeft hij elke week gezanik en gezeur. Hij moet leren om daar mee om te gaan. Het is niet zo dat hij er ineens niets meer van kan, dat is flauwekul.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.