PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV en Schmidt nog in gesprek: ‘Er zitten discussiepunten’

Roger Schmidt heeft nog altijd geen nieuw contract getekend bij PSV. De verbintenis van de oefenmeester loopt aan het einde van het seizoen af. Vooralsnog lijkt er nog weinig duidelijkheid te zijn over de situatie in het Philips Stadion.

“Ze zullen ongetwijfeld op het trainingskamp met elkaar gaan praten”, aldus PSV-watcher Rik Elfrink in de AD Voetbal podcast. “Dan is het zoeken naar het moment om iets bekend te maken. Bij FC Groningen hebben ze dat bijvoorbeeld al gedaan, die gaan niet door met Danny Buijs. Het is een lastige. Schmidt is in Eindhoven niet onbegrenst populair en buiten Eindhoven al helemaal niet. Dat komt door zijn starre visie, al kun je ook zeggen dat hij altijd van eigen kracht uit gaat.”

Elfrink ziet positieve en negatieve punten in de werkwijze van Schmidt, die inmiddels anderhalf jaar actief is in Eindhoven. “Volgens mij is Schmidt een goede groepsbouwer. We kunnen inmiddels wel vaststellen dat hij in de groep een goede sfeer en dynamiek kan creëren. Maar ik denk dat hij zich tactisch af en toe zal aan moeten passen om meer successen te gaan boeken. Daar zit ’em denk ik nog wel de kneep.”

Het is volgens de PSV-watcher ook de vraag wat PSV zelf graag wil. “Met die vraag zit kamp-Schmidt ook wel een beetje. Willen ze die opleidingsclub blijven met spelers zoals Madueke die je moet inpassen? Of willen ze aan zijn wensen tegemoet komen en bijvoorbeeld een speler als Kampl van Leipzig halen? Als je succesvol wil zijn, moet er af en toe een keer een flinke investering durven te doen. Daar zitten best wel heftige discussiepunten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.