PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Mario Götze grootste teleurstelling: ‘Zijn komst enorm opgeblazen’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Analist en voormalig voetballer Rafael van der Vaart vindt de komst van Mario Gotze de grootste teleurstelling van het seizoen. Daarentegen is hij juist erg onder de indruk van Dusan Tadic.

Volgens Van der Vaart kwam Götze met grote verwachtingen naar Eindhoven, maar is hij nooit op zijn oude niveau teruggekeerd. “Bij ESPN waren ze helemaal opgewonden. Zijn komst is enorm opgeblazen. Als je de laatste jaren van zijn carrière hebt gevolgd, zie je dat het na Borussia Dortmund helemaal niet zo geweldig meer is geweest. Ik heb het idee dat hij nog maar zeventig procent is van de speler die hij was.”

“Hij is niet meer zo opvallend als vroeger, maar kennelijk is dat hier nog goed genoeg.” Verder benoemt Van der Vaart ook de beste speler van de Eredivisie dit jaar en daarbij komt hij uit bij Tadic. “Zet je alles naast elkaar, dan is de conclusie niet anders dan dat Ajax het beste heeft gepresteerd door in de Champions League tegen topploegen zo dominant te zijn en daar heeft Dusan Tadic een hele grote bijdrage in gehad. Hij werd in mei al uitgeroepen door de 34 rapporteurs, de ex-internationals, tot Voetballer van het Jaar.”

Daarnaast is Erik ten Hag volgens hem de beste trainer en is Erling Haaland de beste speler internationaal gezien. “Deze man is bijna niet te verdedigen. Ik heb hem in Oslo tegen Oranje nog een keer live gezien en dan zie je dat hij in een matig team toch vier keer voor de goal komt. Technisch vind ik hem niet eens heel bijzonder, maar hij heeft zoveel kracht en is zo snel. Daardoor heeft hij een berg aan doelpunten gemaakt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.