PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Bondscoach Louis van Gaal doet ‘knieval naar de media’

In de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar maakte bondscoach Louis van Gaal gebruik van een 1-4-3-3 opstelling maar de verwachting is dat dit gaat veranderen. Een 1-5-3-2 lonkt namelijk.

De keuzeheer vertelt vandaag in een interview met de Volkskrant: “In 2014 hebben we ook heel aanvallend gespeeld met 1-5-3-2. Ja, en ook met 1-4-3-3. Ik ga het nu 1-3-4-3 noemen, als knieval naar de media. Dan klinkt het in elk geval aanvallender.”

Van Gaal verwacht over de gehele linie verdedigend voetbal in Qatar. Hij noemt Ajax als voorbeeld, dat het moeilijk heeft tegen verdedigend ingestelde tegenstanders maar met 7-0 wint als de opponent offensief speelt: “Op het WK gaat het om winst. Dan is het logisch dat die tendens op het WK tot uiting komt.” Hij wil niet van ‘onaantrekkelijk voetbal’ spreken: “Volgens mij is het altijd aantrekkelijk als je wint.”

De bondscoach vervolgt: “Als je verliest, kun je je afvragen of je aanvallend genoeg hebt gespeeld, of je niet meer druk had moeten zetten. Wie kan ons verslaan als we compact spelen, met zulke verdedigers? We hebben geweldige verdedigers en een geweldig middenveld. Ik probeer mijn selectie in zijn kracht te laten spelen. We hebben geen echte Van Gaal-spits en we hebben geen buitenspelers die tegenstander kunnen passeren aan de binnen- en buitenkant.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.