PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt over bizarre PSV-statistiek: ‘Niet normaal’

Waar bij Ajax en PSV de topscorers in de dubbele cijfers staan staat de teller bij PSV pas op zes goals van Cordy Gakpo en Yorbe Vertessen. Trainer Roger Schmidt vindt het ‘niet normaal’ dat er nog geen enkele PSV’er in de dubbele cijfers staat.

“We hebben best veel goals gemaakt (46 in de Eredivisie, red.), maar toch zie ik nog heel veel verbetermarge bij het afronden. Er zit zoveel meer in. De ontspanning bij de laatste actie is er soms niet en we hebben tegelijkertijd ook te makkelijk goals geïncasseerd. We moeten ons hiervan bewust blijven, ook na de goede laatste weken”, vertelt Schmidt in het Eindhovens Dagblad.

Door bijvoorbeeld blessures bij Eran Zahavi, Noni Madueke en ook Gakpo bleef de productie in Noord-Brabant aardig steken. “Als je in achttien duels zoveel goals maakt en geen speler hebt met tien of meer treffers, tja. Dat is niet normaal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.