PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt: ‘Het is dit seizoen mogelijk om Ajax te verslaan’

PSV-trainer Roger Schmidt denkt dat zijn ploeg dit seizoen kampioen in de Eredivisie kan worden. Wel heeft de regerend landskampioen uit Amsterdam ‘nog altijd de beste voorwaarden om kampioen te worden’, zegt hij.

Winterkampioen PSV heeft één punt meer dan Ajax. “Dat betekent dat we het goed gedaan hebben”, jubelt Schmidt in gesprek met Omroep Brabant. Wel houdt hij een stevige slag om de arm. “Ajax is een hele goede ploeg en heeft kwaliteiten over heel het veld. Ze hebben in mijn ogen nog altijd de beste voorwaarden om kampioen te worden.”

“Maar het is dit seizoen voor ons mogelijk om Ajax te verslaan”, voegt Schmidt eraan toe. “Het is een open race. We gaan er alles aan doen om deze eerste plek vast te houden. Voorlopig kijken we het van wedstrijd tot wedstrijd.”

PSV kan na de winterstop meteen aan de bak. Een week na de uitwedstrijd tegen FC Groningen (16 januari) staat de topper tegen Ajax op het programma. Tussendoor spelen de Eindhovenaren in de KNVB Beker tegen SC Telstar en in de weken daarna komen AZ en Vitesse op bezoek.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.