PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Luuk de Jong heeft goed nieuws voor PSV’

Luuk de Jong is overbodig geworden bij FC Barcelona maar de spits is niet van plan om de club zomaar te verlaten. Hij staat officieel nog onder contract bij Sevilla, dat hem dit seizoen verhuurt aan FC Barcelona.

De Catalanen zitten niet meer op De Jong te wachten en dat geldt eigenlijk ook voor Sevilla: de Spaanse suptopper is de kopsterke aanvaller ook liever kwijt dan rijk. Er is een optie voor De Jong, maar hij ziet het naar verluidt niet zitten om met Cadiz, de nummer negentien van La Liga, om lijfsbehoud te gaan strijden.

Dat is goed nieuws voor PSV. De Eindhovenaren wilden De Jong deze zomer al halen, maar destijds gaf hoofdtrainer Roger Schmidt al aan dat De Jong geen haalbare kaart was. Later werd duidelijk waarom: De Jong kon voor FC Barcelona gaan voetballen. Nu dat avontuur in het Camp Nou-stadion op zijn einde lijkt te lopen, wordt de deur naar Eindhoven mogelijk opnieuw opengezet.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV zich nu nog niet gemeld voor de spits, maar is de kans aanwezig dat het aankomende zomer opnieuw in de strijd om de handtekening van de spits gaat mengen. FC Barcelona heeft nog een optie tot koop, maar de verwachting is dat De Jong terugkeert naar Sevilla. Het contract van de Nederlandse spits loopt nog tot de zomer van 2023, dus het is aannemelijk dat De Jong aankomende zomer een nieuwe transfer maakt. Mogelijk dus naar PSV.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.