PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt baalt enorm van afwezigheid Sangaré bij PSV

Roger Schmidt baalt van het ontbreken van Ibrahim Sangare volgende maand. Omdat hij is geselecteerd voor de Afrika Cup zal hij namelijk de gehele maand niet inzetbaar zijn voor PSV. “Hij is echt een absolute sleutelspeler voor ons en voor ons spel. Hij heeft zich zó goed ontwikkeld in 1,5 jaar”, zei de coach desgevraagd.

Tegenover het Eindhovens Dagblad ging de coach in op de aderlating die het was voor zijn elftal. Toch stond Sangaré dit seizoen eerder ook langs de kant met een schorsing en blessure. Zonder hem werd met 0-4 verloren van Feyenoord bijvoorbeeld. “Toch hebben we ook zonder hem goede wedstrijden gespeeld”, doelde Schmidt op de 0-3 zege bij AZ en het 2-2 gelijkspel tegen Real Sociedad.

Wel staat in januari zonder Sangaré onder meer de topper tegen Ajax op het programma en in topduels liet de formatie van Schmidt zich nog te weinig zien tot dusver. Naast de nederlaag tegen Feyenoord ging het ook bij Ajax (5-0), tegen AS Monaco (1-2) en Real Sociedad (3-0) pijnlijk mis. Dat is ‘een dingetje’, erkende aanvaller Cody Gakpo tegenover het ED. “Voor die wedstrijden leef je, die wil je écht winnen. Dat moet maar eens gaan gebeuren.”

Tegenover ESPN sloot Schmidt zich aan bij die woorden van Gakpo. “Er is nog veel ruimte om ons te verbeteren”, vond hij. Groot voordeel is in zijn ogen dat de ziekenboeg van de Eindhovenaren weer langzaam leegloopt. Dat PSV halverwege bovenaan de Eredivisie staat, zegt hem weinig. “We zijn past op de helft, alsof het rust is. Ik kijk er naar uit om voor de prijzen te vechten. Na de winterstop moeten we het laten zien.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.