PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik zat in het stadion en Roger Schmidt ging he-le-maal uit zijn plaat’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

PSV won afgelopen weekend met 5-0 van RKC Waalwijk en Yorbe Vertessen was de grote man met twee goals en een assist. Maar na afloop kreeg hij een flinke uitbrander van trainer Roger Schmidt. Hij miste nog een kans, terwijl hij ploeggenoot Carlos Vinícius ook voor een leeg doel had kunnen zetten. ESPN-analist Marciano Vink zag het gebeuren en schrok zich een hoedje.

Schmidt was niet blij met deze actie van Vertessen. “We hadden alles onder controle en moesten de wedstrijd killen, in plaats daarvan gingen we voor onszelf spelen. Als je een tachtig procent kans hebt en daar een honderd procent kans van kunt maken, moet je de bal gewoon passen”, liet hij zondag na afloop weten. “Yorbe zei dat hij Carlos niet had gezien, maar dat moet hij wel leren.”

De reactie van de Duitse trainer was tijdens de wedstrijd ook niet mals, vertelt Vink vier dagen later. “Ik zat in het stadion en Roger Schmidt ging he-le-maal uit zijn plaat”, aldus de analist in de ESPN-studio. “Ik heb wel vaker in het stadion gezeten, maar ik heb hem nog nooit zo hard horen schreeuwen.”

De oud-verdediger vraagt zich af of deze woede-uitbarsting wel effect heeft gehad. “Als jouw trainer, degene die je bepaalt of je wel of niet speelt, voor iedereen hoorbaar zó boos op jou wordt. Dan is er toch een momentje in je achterhoofd als je de volgende keer alleen op de keeper af gaat.” Collega Kenneth Perez werpt tegen. “Dat is dan ontwikkeling van de speler”, aldus de Deen, die het met Schmidt eens is dat Vertessen eigenlijk Vinícius aan had moeten spelen. “Dat je dát niet ziet…”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.