PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van PSV naar Inter, dat is echt andere koek’

Afgelopen zomer stapte Denzel Dumfries over van PSV naar Internazionale. Een zware stap voor de vleugelback. Eerst kwam hij weinig aan spelen toe maar de laatste weken zit hij er steeds beter in.

“Het is fijn dat ik na een periode op de bank de laatste weken weer in de basis mocht starten”, vertelt de vleugelverdediger vandaag in een uitgebreid interview met Voetbal International. “Dat ik in het begin niet veel speelde, kon ik vanuit mijn topsporthart maar moeilijk accepteren. Ik wil voetballen en hier laten zien wat ik kan.”

Daar voegt Dumfries snel aan toe: “Nu kan ik zeggen dat het gewoon logisch was dat ik niet direct basisspeler was. Ik kwam hier zonder goede voorbereiding en het is mijn eerste keer in het buitenland. Andere taal, een nieuwe omgeving, een andere cultuur en een heel nieuwe speelwijze. Ik heb dat niet onderschat, ik wist dat het zo zou zijn. Maar ik had wel verwacht dat ik in het begin meer zou spelen, daar ben ik eerlijk in.”

De international van het Nederlands elftal hinkt op twee gedachten: “Dat ze een heel duidelijk plan met mij hebben, me rustig willen brengen en de tijd geven, voelt prettig. Want van PSV naar Inter, dat is echt andere koek. Het was ook nog niet allemaal compleet voor me. Nu we het nieuwe huis hebben, ons echt kunnen settelen, kan ik me helemaal op het voetbal concentreren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.