PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV en Ajax krijgen slecht nieuws uit Afrika

Zowel Ajax als PSV lijken het de komende tijd moeten gaan doen zonder hun spelers uit Afrika. Het ziet er namelijk naar uit dat de Afrika Cup ondanks Corona gewoon door zal gaan. Patrice Motsepe, voorzitter van de CAF, verwacht dat de Afrika Cup groen licht krijgt.

Door de oprukkende omikronvariant is er sprake van een toenemende roep om de Afrika Cup uit te stellen. Clubs willen hun spelers liever niet beschikbaar stellen, maar de CAF-voorzitter rekent op groen licht. “Ik ga op 9 januari naar de openingswedstrijd tussen Kameroen en Burkina Faso kijken”, zo laat Motsepe weten, geciteerd door NU.nl.

Motsepe benadrukt dat het coronavirus de aandacht heeft richting de Afrika Cup. Er is begrip voor de kritiek van de clubs en spelersvakbonden. “Voor zover wij weten heeft de CAF nog geen geschikt medisch en operationeel protocol voor het toernooi. Daardoor zijn clubs nog niet in staat om spelers voor de Afrika Cup vrij te geven.”

Toch rekent de Afrikaanse bondsvoorzitter op groen licht. Dat zou slecht nieuws betekenen voor Ajax, dat in dat geval mogelijk André Onana (Kameroen), Sébastien Haller (Ivoorkust), Mohammed Kudus (Ghana) en Noussair Mazraoui (Marokko) moet missen. Namens PSV gaat het om Ibrahim Sangaré (Ivoorkust).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.