PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax en Feyenoord zijn geen optie voor Ruud van Nistelrooy’

Ruud van Nistelrooy hoopt in de toekomst trainer te worden van PSV. Met Ajax en Feyenoord heeft hij minder. Er zit namelijk teveel PSV-DNA in zijn bloed. Momenteel is de oud topspits trainer van Jong PSV.

“Ik had niet verwacht dat ik het zó leuk zou gaan vinden”, zegt Van Nistelrooy in het Algemeen Dagblad. “Ik was benieuwd: hoe ga ik om met verliezen? Met toeval, pech en geluk? Daarin kom ik mezelf soms nog wel tegen. Potverdorie wat kan ik toch nog steeds ziek zijn van verliezen van De Graafschap of Emmen, als het eigenlijk niet nodig is! Maar: ik analyseer ook de wedstrijd en kan relativeren.”

Van Nistelrooy bewandelt de weg der geleidelijkheid. “Het hoogste diploma heb ik sinds 2016. Bij PSV werk ik nu acht, negen jaar. Soms denk ik: misschien heb ik wel te veel eerbied voor het vak dat ik zo langzaam ga, maar voor mij voelt het als de logische weg. Het complete vak doorgronden, daar gaat veel tijd overheen.”

De oud-speler van PSV, Manchester United en Real Madrid is duidelijk over zijn ambities. “Intern heb ik aangegeven: ik wil twee jaar Jong PSV doen. Een halfjaar is nu voorbij. Na die twee jaar wil ik kijken hoe de situatie is bij PSV 1. Ik durf uit te spreken dat mijn ambitie is om hoofdtrainer van PSV te worden. Op termijn. Dat kan na Jong PSV, maar eerst een zijstap maken naar een andere club kan ook.”

Een andere topclub in Nederland hoeft niet te bellen. “Nee, Ajax, Feyenoord, dat is sowieso geen optie. Daarvoor heb ik te veel PSV-dna. Een andere club in Nederland buiten de top kan wel. Maar hetzelfde heb ik met Barcelona. Word ik ook nooit trainer, want: te veel gevoel bij Real Madrid.” In de voetsporen van Ronald Koeman zal hij dus niet treden, die als speler én trainer voor de top-drie uitkwam. “Dat vind ik wel oprecht mooi, maar daarom is Ronald Koeman ook Ronald Koeman. Die staat voor mij boven de partijen. Uniek.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.