PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Nederland in Nations League gekoppeld aan België, Polen en Wales

Oranje neemt het in de Nations League op tegen Belgie, Polen en Wales. Dit is vandaag bekend geworden tijdens de loting in Nyon. De eerste vier speelrondes van de derde editie van de Nations League beginnen in juni volgend jaar. De laatste twee duels in de groepen staan voor september gepland, twee maanden voor de start van het WK in Qatar. Het Nederlands elftal bevindt zich ook in het nieuwe Nations League-seizoen in in Divisie A, het hoogste niveau.

Onder andere België rolde dus als tegenstander van het Nederlands elftal uit de koker. Wanneer de burenruzies met de Rode Duivels zullen worden afgewerkt, is nog niet duidelijk. UEFA komt spoedig naar buiten met alle definitieve speeldata. Als Nederland aan kop eindigt in de groep met dus de Belgen, Polen en Wales, plaatst het zich voor de Final Four van de competitie. Iets dat in 2019 ook lukte, toen Oranje de finale van de eindronde nipt (1-0) verloor van Portugal.

Ook biedt de Nations League ook nu weer een vangnet voor ploegen die zich niet rechtstreeks plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland. Dat concept lijkt echter niet meer te zijn zoals eerder, ook daarover komt UEFA later in de lucht. Frankrijk is de meest recente winnaar van de Nations League. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps was eerder dit jaar in de finale in Milaan te sterk voor Spanje.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.