PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Feyenoord is absoluut de grootste club van Nederland’

Sjaak Swart clubicoon van Ajax vindt dat zijn club de grootste van Nederland is. Het zet aartsrivaal Feyenoord op de tweede plaats en daarna volgt PSV.

“PSV eindigt vaak hoog, maar de twee grootste clubs in Nederland zijn gewoon Ajax en Feyenoord. In die volgorde, wil je dat wel even opschrijven? Ajax is natuurlijk de grootste”, begint Swart bij Voetbal International. “Feyenoord en Ajax, die waren ook bij Oranje de baas. Die hardheid heb je nodig. Kijk maar naar PSV, nou, die zijn toch nog steeds net de Belgen.”

“Die hebben een geweldig team, maar ze zijn te lief. Niet dat ze iets verkeerd deden of bleu waren, we nemen ze ook wel serieus, maar het is natuurlijk geen Ajax of Feyenoord”, vervolgt Swart. “Die hebben supporters in het hele land, zijn altijd dé clubs geweest. Kijk ook maar naar hoe PSV de Europa Cup won, dat deed het met allemaal spelers van Ajax: Kieft, Lerby, Koeman, Arnesen.”

Tafelgenoot Jan Boskamp is het hier niet mee eens. “Hoho, jullie hadden nog helemaal niets, toen wij al de Europa Cup en Wereldcup hadden gewonnen. En wie heeft die laatste cup gewonnen dan, in Europa? Feyenoord is absoluut de grootste club van Nederland”, zegt Boskamp, die wordt bijgestaan door Rinus Israël. “Feyenoord was in alles de eerste. En nog steeds heeft Feyenoord zeker zoveel supporters. Dus Ajax heeft misschien wat vaker gewonnen, maar er zijn twee grote clubs.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.