PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Titelstrijd tussen Ajax, PSV en Feyenoord

De titelstrijd in de Eredivisie is nog helemaal open. Ajax is de grote favoriet maar zij laten punt na punt liggen. De Amsterdammers hebben bovendien evenveel punten gescoord als aartsrivaal Feyenoord.

In een interview met De Telegraaf reageert Aad de Mos: “Ik had nooit verwacht dat Ajax dit seizoen nog in de slipstream van PSV terecht zou komen. Zonder te praten over kwaliteit en kwantiteit moet je zeggen dat de Grote Drie (Ajax, PSV, Feyenoord, red.) herenigd zijn. Die gaan volgens mij tot de laatste dag vechten om de titel.”

Volgens de oud-trainer hebben Ajax én PSV een groot probleem… “Ajax lijdt thuis structureel puntenverlies en PSV geeft structureel niet thuis in grote wedstrijden. Maar daarmee ben je nog niet kansloos voor de titel. Tegen de kleintjes word je kampioen. Bij PSV herleven de tijden van Mark van Bommel. Die pakte ook veel punten door te scoren als de klok op 90 minuten plus 3 stond.”

Dat de strijd om het kampioenschap zo spannend is, is volgens De Mos meer de schuld van Ajax dan de verdienste van PSV: “De Champions League is voor de spelers van Ajax de etalage. Die kunnen zich moeilijk opladen voor wedstrijden in de Eredivisie.” Ook op PSV heeft hij echter wel wat aan te merken: “Jordan Teze is een betere rechtsback dan Phillipp Mwene”, aldus De Mos. „Er worden spelers niet opgesteld die wel in de basis thuishoren. Armando Obispo vormde een goede combinatie met André Ramalho, maar staat er niet meer in. Pas door de blessures van gevestigde namen als Madueke, Zahavi en Gakpo zijn er wat puzzelstukjes in elkaar gevallen.”

“PSV heeft straks in Spanje een heel trainingskamp om te bedenken hoe de absentie van Ibrahim Sangaré bij PSV-Ajax door zijn deelname aan de Afrika Cup kan worden opgevangen”, besluit de voormalige oefenmeester. “Op 23 januari is de kraker. Dan gaat de waarheid beginnen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.