PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Einde kalenderjaar voor Madueke, maar PSV toch opgelucht’

De blessure die Noni Madueke onlangs opliep tegen Real Sociedad is minder ernstig dan aanvankelijk gedacht. De negentienjarige Engelsman sluit vermoedelijk op 4 januari weer aan bij de selectie van PSV als de eerste training in Spanje op het programma staat, meldt het Eindhovens Dagblad.

Madueke viel donderdag uit tijdens de pijnlijke 3-0 nederlaag bij Real Sociedad in de Europa League. Voor de vleugelaanvaller is het al zijn vierde spierblessure van het seizoen, maar de schade valt dit keer enigszins mee. Hij heeft geen spierscheuring, maar wel vocht in het been. PSV neemt geen risico, waardoor Madueke het bekerduel met Fortuna Sittard (woensdag) en de Eredivisie-wedstrijden tegen RKC Waalwijk (zondag) en Go Ahead Eagles (23 december) mist.

De Eindhovenaren stomen Madueke klaar voor de eerste oefensessie tijdens het trainingskamp in Marbella, liet coach Roger Schmidt tijdens de persconferentie weten aan het ED. Ook Davy Pröpper sluit dan weer aan. Het herstel van Ryan Thomas en Eran Zahavi neemt nog iets langer in beslag.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.